Woordzoeker

Voorbeeldbestanden bij dit artikel:
 • Woordzoeker bestand: NIEUW
 • Woordzoeker
 • UPDATE

  Meer dan 12 jaar na het verschijnen van dit artikel, haal ik het nog eens van onder het (digitale) stof. Ik mocht namelijk een woordzoeker bestand ontvangen dat ik hier mag publiceren, met 109 woordzoekers. Jullie vinden daarin opgaven, oplossingen en VBA-code.

  Inleiding

  Belgen en Nederlanders houden zich opvallend vaak bezig met het oplossen van spelletjes, puzzels, raadsels, enz. Denk maar aan de populariteit van de sudoku. Kruiswoordraadsels zijn al decennia lang ingeburgerd. Een ander woordspel is een Woordzoeker, m.n. het wegstrepen van een reeks woorden in een raster van letters. De overblijvende letters vormen dan meestal nog een codewoord of codezin, de uiteindelijke oplossing van de Woordzoeker. Ik heb zelf code geschreven om zo'n woordzoeker op te lossen. Zie bovenaan de pagina.

  Noot

  Dit is versie 1.0 van de code. Alles werkt wel, maar er is nu nog weinig "error handling" gedaan. Later misschien meer verfijnde code. Zet de te zoeken woorden in kolom O, onder mekaar zonder lege cellen. In alfabetische volgorde zetten hoeft niet. Je mag ook kleinere roosters met letters gebruiken, maar zorg ervoor dat het altijd een "blok" is, en geen lege cellen erin.
  Homepage

  Rubriek onderdelen

  Over Wim

  Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

  Andere links