Voetbalopstelling I

Voorbeeldbestanden bij dit artikel:
 • Voetbalopstelling
 • Update: Ik heb een 64 bits-versie gemaakt van de voetbalopstelling.

  Inleiding

  Hier zijn we weer met een bestand: automatisch een voetbalopstelling neerzetten! Met wat klikken en slepen heb je in een mum van tijd een tactisch systeem uitgewerkt en geef je elke speler een plaatsje. Voor jullie heel simpel te bedienen, de VBA-code erachter schrijven is geen lachertje heb ik mogen ondervinden :( Dit artikel is wat ruim uitgevallen, maar dat is enkel om het duidelijker te omschrijven. Lees wel door op tot het einde. Hier is alvast een schermafdruk:

  Nu begin ik met de uitleg. Je hebt in de voetbalpagina‘s ongetwijfeld al gelezen dat ik bij een veldvoetbalploeg speel: Lucyvo. Er moet dus wekelijks een ploegopstelling gemaakt worden. Je hebt een lijst met spelers en daarvan moet je 11 posities invullen op het veld en (maximaal) 4 op de bank. Maar dat is nog niet alles. Welk systeem wordt er gespeeld? 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, …

  Dat is de uitdaging: dit steeds terugkerend werk automatiseren. We willen dit ook grafisch doen. Dan kunnen we bijvoorbeeld een lijst aanmaken van alle spelers (die kan wijzigen tijdens het seizoen), en van daaruit spelers slepen naar zijn/haar plaats op het veld. En ook posities slepen over het veld tot iedereen goed staat.

  Wordt vervolgd

  Lees verder…
  Homepage

  Rubriek onderdelen

  Over Wim

  Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

  Andere links