Paginanummers

Voorbeeldbestanden bij dit artikel:
 • Paginanummers
 • Inleiding

  In Microsoft Word is er de optie om het paginanummer op een bladzijde te plaatsen. Iets gelijkaardigs is er bij mijn weten niet in Excel (wel bij het afdrukken van pagina’s). In deze topic werd dit gevraagd. Ik begon zelf met het schrijven van code die het paginanummer van een bepaalde cel kan berekenen. Ik vond ook al vrij snel op internet code van Ron De Bruin om dit te doen. Maar ik had het iets anders aangepakt en wou mijn code afmaken. Beide stukken code werken, al blijkt mijn code ± 25% sneller te werken. Download bovenaan een bestandje met de VBA-codes van Ron en mezelf.

  VBA-code

  Bekijk de functie PaginaNummer(Optional rng As Range). Je kan bv. in een cel zetten: =PaginaNummer(B35) (de B35 kan je ook selecteren met muis of pijltjestoetsen). Aangezien het argument met het bereik hier optioneel is, kan je ook =PaginaNummer() gebruiken. Je krijgt dan het paginanummer van de huidige cel. De functie kan je natuurlijk in meerdere cellen zetten.

  De functie van hierboven kan je natuurlijk ook in meerdere cellen zetten. Als je de nummers "vast" (onveranderlijk) wilt neerzetten, kan je de procedure PaginaNummersSelectie toepassen: selecteer de cellen waar het paginanummer moet komen en voer die procedure uit.

  Veel tijdswinst gewenst!
  Homepage

  Rubriek onderdelen

  Over Wim

  Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

  Andere links