Een Excel fitness-schema !

Voorbeeldbestanden bij dit artikel:
 • Fitness-schema
 • Inleiding

  Met Excel maak je de meest ingewikkelde modellen, maar ook simpele boodschappenlijstjes. Dat is één van de redenen waarom zoveel mensen Excel gebruiken. Voor de fitness-liefhebbers onder jullie heb ik een bestandje opgemaakt om sessies in te plannen in een dag. De situatie is als volgt: zelf probeer ik dagelijks de crosstrainer te gebruiken gedurende meerdere sessies. Ik geef in hoe lang een sessie duurt, wanneer ik begin en wil eindigen, de maximale inspanning per dag, en nog een paar parameters. Daaruit rolt dan het schema dat ik moet volgen om mijn doelstellingen te bereiken, te weten een fit en afgetraind mannenlichaam ;-)

  In het bestand dat jullie kunnen downloaden bovenaan deze pagina, kunnen jullie eens rustig je gang gaan. Op basis van de waarden van de parameters rechts, zal er links een schema komen met de sessies.

  Voorwaardelijke opmaak gebruik ik om de sessies wat mooier voor te stellen. Zo is er o.a. voorwaardelijke opmaak voor:

  1. het om en om groen kleuren van de sessies
  2. het rood en vet tonen van de eerstvolgende starttijd
  3. het verbergen van de sessies die reeds afgehaspeld werden
  4. het rood en vet tonen van de tijd tot de volgende sessie, als die tijd kleiner is dan 5 minuten

  De enige beperking is dat er in het schema maximaal 50 sessies getoond worden. Alhoewel een beperking… mijn regelmatige websitebezoekers kunnen deze beperking zelf wel vlot aanpassen indien nodig.

  Een Excel mopje… de luieriken onder ons nemen wellicht als starttijd in Excel: =NU() + 1 (lees: "ik start morgen" ;-) En morgen staat er dan opnieuw: "ik start morgen" )

  Laat het mij gerust weten als je dit bestandje gebruikt, per email bijvoorbeeld. Of wie weet vind je wel andere nuttige toepassingen voor het bestand dan een fitness-schema. Een schema voor de studerende jongeren onder ons misschien :-) Of een timer die ons verplicht doet opstaan als onze (zittende) job te belastend wordt. Veel plezier ermee !
  Homepage

  Rubriek onderdelen

  Over Wim

  Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

  Andere links