Trefwoorden zoeken en bestanden openen

Voorbeeldbestanden bij dit artikel:
 • Trefwoord zoeken en bestanden openen
 • Inleiding

  Jullie weten dat ik gisteren wat aan het rondsnuffelen was in VBA code om te werken met bestanden. Hier is er nog een uitloper van dat werk. Stel dat je een aantal bestanden hebt en telkens 1 of meerdere trefwoorden per bestand. Hoe kan je dan ineens alle bestanden openen die horen bij een trefwoord naar keuze?

  Je zou bijvoorbeeld alle bestanden met trefwoord "blad" willen openen. OK, stom voorbeeld, maar de inspiratie was wat op :( Nu, de code werkt enkel maar voor Excel bestanden (geen Excel 2007). Aangezien de bestanden telkens een .xls extensie hebben, moet je dat niet in kolom A zetten. Het is al mee opgenomen in de VBA-code.

  Er wordt verondersteld dat de map, waar de bestanden staan, telkens dezelfde is. Je hoeft ze niet te typen in de cellen in kolom A. Als de code uitgevoerd wordt, wordt er naar het pad gevraagd. Typ dat daar in. Je zou ook voor allemaal verschillende mappen kunnen opteren, maar nadeel is dan wel dat je ze allemaal (zonder fouten) moet intypen in de kolom A.

  Zie trouwens ook de code op de pagina hier. Daar staat o.a. code om het pad niet te hoeven intypen, maar met de muis aan te klikken in de typische boomstructuur van mappen.

  Veel plezier ermee!
  Homepage

  Rubriek onderdelen

  Over Wim

  Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

  Andere links