Persoonlijke financiële opvolging

Voorbeeldbestanden bij dit artikel:
 • Demo toepassing - probeer het uit !
 • Gebruikershandleiding (PDF formaat)
 • Tarieven 2018
 • Update: Ik heb een 64 bits-versie gemaakt van de applicatie.

  Inleiding

  Op deze pagina ga ik jullie een Excel toepassing voorstellen en aanbieden. Het is een Excel bestand dat ik zelf zeer frequent gebruik, nu reeds meer dan 16 jaar. Daarom vermoed ik sterk dat jullie, als occasioneel of als regelmatige websitebezoeker, ook geïnteresseerd zijn in een goed werkend bestand voor de persoonlijke financiële opvolging. Stoort het u ook dat uw ecocheques vervallen zijn vooraleer u het goed en wel door heeft ? Wenst u eindelijk vat te krijgen op uw rekeningen van o.a. GSM, gas- en electriciteit, of wilt u weten of die boete van 3 weken geleden al betaald werd of niet ? Dan heb ik goed nieuws voor u! Ik heb een Excel toepassing ontwikkeld waarmee u dit allemaal kan beheren. Of u nu veel of weinig transacties hebt, voor iedereen is dit bestand nuttig aangezien iedereen de persoonlijke financiën onder controle moet krijgen. Of vult u uw belastingen in en wilt u weten hoeveel dienstencheques u het jaar voordien gekocht heeft ? We moeten allemaal in staat zijn om controle te krijgen en te houden op onze uitgaven (en inkomsten). Inzichten kunnen verwerven over wat realistisch is en wat niet. Wanneer vallen de grote uitgaven ? Welke kleine uitgaven doen we relatief vaak, waardoor het alles samen toch ook weer een flinke hap uit het budget wordt ? Ik presenteer u op deze pagina als het ware een modern huishoudboekje. Deze toepassing bevindt zich volledig in Excel, de tool waar u zich best voelt !

  Kan u niet wachten, download dan gerust het demo-bestand helemaal bovenaan deze pagina ! Laat mij gerust weten wat u ervan vindt, opmerkingen, verbeteringen, … Het demo-bestand bevat maar weinig functionaliteit in vergelijking met de volledige en onbeperkte versie, maar daarom is het ook een demo-bestand. Dit systeem is echter geen syteem voor (dubbel) boekhouden. Bent u daarnaar op zoek, wend je dan tot het prima gratis programma GnuCash.

  Sinds dit bestand een week geleden op mijn website geplaatst werd zie ik het aantal sitebezoeken stijgen. Ik heb ook reeds lovende kritieken op het bestandje gekregen, incl. meerdere bestellingen van de volledige versie. Lees verder door op deze pagina om te vernemen hoe u die ook kan bekomen.

  Hieronder volgen een aantal schermafdrukken om u een beter beeld te geven van hoe het eruit ziet (fictieve gegevens):
  Typ een 'p' en een 'a' en automatisch komt er een vorige transactie tevoorschijn (parkeerboete Antwerpen):


  Vervolgens zijn er nog een aantal korte video’s die ik geüpload heb naar Youtube:  Met dit bestand heeft u alles wat u nodig heeft. Geen lastige installatie, geen grote bestanden vol met gecompliceerde Excel formules. Dit is een snel en vlot werkend bestand dat ik nu voor het eerst aanbied aan mijn lezers, ondanks dat ik het zelf reeds 14 jaar gebruik. In mijn versie zitten bijna 10.000 transacties en nog steeds loopt het als een tierelier. Uiteraard ziet het er gans anders uit dan 14 jaar geleden, want ik ben al heel vaak opnieuw begonnen. Tot het helemaal perfect is en volledig automatisch verloopt. Nu ben ik zover en laat ik jullie mee genieten. U zal zien, met dit bestand en een beperkte inzet van uzelf bespaart u gemakkelijk een paar 100 € per maand.

  De toepassing is zeer zeker uitbreidbaar, ofwel door uzelf ofwel door mijzelf. Dit bestand is steeds in evolutie en telkens ik iets nieuws ontwikkel, voeg ik het toe aan het bestand dat ik aan mijn bezoekers aanbied.

  Vanaf nu wordt facturen betalen geen klus meer omdat je weet wanneer ze vallen en je hebt een adequate planning opgesteld. Je bent voorbereid en met hetzelfde loon kan je veel meer doen dan voordien ! Als consultant in Business Intelligence kom ik dagelijks bij mensen van finance, IT en boekhouding. Dagelijks stel ik budgetteringstools op en rapporteer ik actuals naast budget. Derhalve heb ik een vrij goed beeld van toepassingen zoals deze. Deze Excel toepassing kan ook gebruikt worden als kasboek voor bijvoorbeeld een eenmanszaak zoals bakker, bloemist, nachtwinkel, …

  Tarieven

  Heeft u de smaak van het "huishoudboekje" te pakken? Dan vertel ik u graag hoe u het volledige bestand kan bekomen. Er zitten geen paswoorden op de VBA-code of de tabbladen, enkel een paswoord op het bestand zelf: momenteel is dit simpelweg de letter 'a'. Verander het paswoord eens ik u het bestand doorgestuurd heb. Merk wel op dat paswoorden in Excel niet volledig veilig zijn, hoewel de sterkte van de beveiliging in de laatste versies van Excel aanzienlijk toegenomen is.

  U kunt het Excel programma verkrijgen volgens onderstaande tarieven.

  ItemPrijs
  Excel toepassing, incl. VBA-code en analyses (draaitabellen)99 €
  PDF-documentatie (bovenaan deze pagina)gratis


  Ik vraag bijgevolg een eenmalige bijdrage van 99 €. Daarvoor krijgt u het volledige bestand met alles erop en eraan. De gebruikershandleiding in PDF-formaat kan u downloaden bovenaan deze pagina of stuur ik u door per email. Inbegrepen is ook 1 uur uitleg over het bestand, ofwel in persoon (ik kom naar u toe), ofwel via telefoon. In dat laatste geval maken we gebruik van de gratis tool Teamviewer zodat ik uw scherm kan overnemen vanop afstand.

  Wenst u meerdere kopies van de toepassing, dat kan eveneens. Voor elke kopie extra krijgt u 10% korting bovenop de vorige kopie (afgerond tot op 1 €) ! Dat wil zeggen:

  ItemPrijs
  Kopie 199 €
  Kopie 290 €
  Kopie 381 €
  Kopie 473 €
  Kopie 565 €
  Kopie 659 €
  Kopie 753 €
  Vanaf kopie 850 €

  Ik laat het aan u over om te beslissen of ik naar u toe kom of niet, wellicht hangt dat af van de afstand van Mechelen tot uw woonplaats. Wenst u dat ik in persoon tot bij u kom, prima, dan kan ik u aanbieden dat de eerste 50 km verplaatsingskosten niet aangerekend worden. De overige kilometers (heen en terug opgeteld) worden vergoed aan 0,30 €/km.

  ItemPrijs
  Verplaatsingskosten vanuit Mechelen, deur-tot-deur (Google Maps)0,30 €/km
  + Bonus: de eerste 50 km worden niet aangerekend

  U betaalt geen verplaatsingskosten indien de uitleg over de toepassing niet hoeft, hetzij telefonisch plaats vindt in samenwerking met de gratis tool Teamviewer. Zijn er verplaatsingskosten te maken, dan zijn de eerste 50 km dus voor mijn rekening. Concreet voorbeeld: u woont op 16 km (enkele rit) van Mechelen. Dan betaalt u geen verplaatsingskosten, naast de vaste prijs van de Excel toepassing. Woont u op 34 km (enkele rit) van Mechelen, dan betaalt u verplaatsingskosten (34 km * 2, met 50 km vrijstelling, dus 18 km aan 0,30 €/km maakt 5,40 €). Dit is naast de vaste prijs van de Excel toepassing. Eveneens bovenaan deze pagina vindt u een Excel bestand waarin u kan kijken hoe de tarieven berekend worden.

  Tot slot is er uiteraard ook nog de mogelijkheid dat ik veranderingen of uitbreidingen doe aan het Excel bestand dat u gebruikt. Dat kan ook ! Geen enkel Excel bestand is af of is perfect bruikbaar voor iedereen. Ik stel u in staat om het bestand volledig aan te passen naar uw eigen wensen:

  ItemPrijs
  Aanpassingen/uitbreidingen40 €/uur

  Aanpassingen/uitbreidingen doe ik volgens een vast uurtarief, voor de tijd die nodig is: we gaan simpelweg 40 € vermenigvuldigen met het aantal uur werk dat nodig is. Als maker van het bestand en long-time user ken ik het bestand door en door, ik heb elke regel code en elke formule zelf geschreven. Indien van toepassing worden verplaatsingskosten aangerekend zoals hierboven uitgelegd, u heeft wel recht op 1 keer een vrijstelling van 50 km verplaatsingskosten (15 € voordeel).

  Neem contact op met mij per email indien u geïnteresseerd bent in deze toepassing. Dan doe ik het nodige zodat u snel kan beschikken over het bestand en laat ik u alles weten om het correct te kunnen gebruiken.

  Download nu het demo-bestand helemaal bovenaan deze pagina !

  Voorwaarden / veronderstellingen

  • U gebruikt Excel 2007 of nieuwer
  • U gebruikt Excel 32-bits of 64 bits
  • U gebruikt een recente versie van Windows
  • U schakelt macro's in, zoniet gaat de belangrijkste functionaliteit van het bestand toch verloren. Ik verzeker de afwezigheid van virussen en andere mogelijke schadelijke zaken.
  • U bent in staat het bestand te onderhouden en zelf in te vullen (het wijst zichzelf uit). Daarnaast kan u met autofilter, draaitabel en andere (basis)functionaliteiten van Excel om, evenals kopiëren/plakken speciaal als waarden, of gegevenstabellen, en dergelijke meer. Indien niet of onvoldoende, dan kunt u mij tegen het hogervermelde tarief om Excel bijles/uitleg vragen.
  • U bezit de discipline om dit bestand zelf regelmatig bij te werken: het nut van dit bestand is recht evenredig met de hoeveelheid detail die u zelf bijhoudt, en met de frequentie van updates.
  • Mocht u op een bepaald ogenblik mij nodig hebben om een probleem of vraag op te lossen in jouw eigen bestand met jouw eigen persoonlijke gegevens, dan moet u ofwel een fake bestand maken voor mij (anonieme gegevens), ofwel staat u toe dat ik jouw eigen bestand inkijk - zonder evenwel op geen enkele manier ge- of misbruik te maken van de daarin vermelde gegevens.
  • U mag op geen enkele manier deze Excel toepassing, of delen daaruit, verspreiden dan wel verkopen of aanbieden aan andere personen.
  • U mag zelf de toepassingen en/of de VBA-code aanpassen / uitbreiden; echter de auteur is vanaf dat ogenblik niet meer verantwoordelijk voor de goede werking van de toepassing.
  • Brengt u op eender welke wijze een verandering tot stand in uw bestand, waardoor 1 of meerdere oorspronkelijke functionaliteiten gedeeltelijk of helemaal niet meer werken, dan kan dit nooit de verantwoordelijkheid van de auteur van de toepassing zijn. Tegen het hogervermelde uurtarief kan door de auteur wel getracht worden de oorspronkelijke situatie te herstellen. U wordt zelf geacht regelmatig een volledige backup van de toepassing te nemen, teneinde enig verlies tegen te gaan.
  • De betaling van de kosten gebeurt cash, per overschrijving of via PayPal (eventuele kosten zijn ten laste van de koper). Er wordt geen BTW aangerekend op diensten of producten.  Over Wim

  Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

  Andere links