Opdrachten

Hoe los je een Excel probleem op?

  • door veel proberen, oefenen, helpfuncties raadplegen, een handboek doorlezen en op internet zoeken
  • de vraag stellen op een Excel VBA forum (hulp is gratis)
  • de vraag aan mij te stellen via mail (hulp is niet gratis)

Ik los in de vrije tijd graag uw Excel VBA problemen op. Op forums totaliseer ik bijna 39000 forumposts, zowel Nederlandstalig als Engelstalig.

Kortere vragen

Uit tijdsgebrek zal ik kortere Excel vragen enkel nog oplossen tegen een kleine vergoeding. U zet via mail uw probleem uiteen, ik los het op, u kiest dan zelf een passend bedrag dat overeenkomt met het nut van mijn oplossing en hulp, en doet een bankoverschrijving of een donatie via PayPal:

Uitgebreidere vragen
Wim was MS Excel MVP voor de jaren 2011, 2012, 2013 en 2014.

Meer uitgebreide vraagstukken of projecten kunnen ook gedaan worden onder de vorm van Excel consulting. Excel consulting richt zich op het aanbieden van volledig uitgewerkte oplossingen voor vaak complexe problemen. Programma's worden op maat gemaakt in overleg met de klant. Uiteraard kan zoiets niet gratis gedaan worden, want dit soort werk vereist veel kennis, ervaring en is zeer tijdsintensief.

Ik, als kenner en professional, maak in mijn vrije uurtjes Excel (VBA) toepassingen, volledig naar wens en veel goedkoper dan professionele consulting. Ik ben ermee begonnen nadat veel mensen mij al bedankt hadden voor de enorme tijdswinst en het wegnemen van fouten en nutteloos werk.

De afgelopen 10 jaar heb ik meer dan 800 "projecten" gedaan, tot volle tevredenheid van de bijna 400 opdrachtgevers. Enkele van de wat grotere projecten in de portfolio:

  • een voorraadprogramma gelinkt aan een barcode scanner
  • een project om de kosten van wooncomplexen te beheren
  • een programma dat voor werknemers (chemische sector) alle premies bijhoudt en berekent
  • een programma voor de kosten van naschoolse opvang voor vele klassen en leerlingen
  • het snel en correct genereren van rapporten per werknemer incl. PDF en mailfunctionaliteiten
  • een uurregistratiesysteem voor werknemers van een grote supermarkt
  • enz.

Indien interesse, stuur mij een mailtje om één en ander in onderling overleg te bekijken. Wat betreft het financiële aspect. Ofwel stel ik een standaard uurtarief voor, ofwel een vaste prijs voor het hele project. Betaling is via bankoverschrijving of een PayPal donatie:

Ik heb geen bedrijf, handelsregisternummer, BTW-nummer enz. Op het werk wordt dus ook geen BTW aangerekend.

Ik ben ook te bereiken via Skype, bijvoorbeeld als ik jou dingen wil aanleren tijdens het schrijven van macros / het verbeteren van fouten / optimizatie-oefeningen. In contact treden met ervaren experts en vragen stellen is vaak de beste aanpak om bij te leren en nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Mijn Skype gebruikersnaam is WimGielisExcel maar contacteer mij eerst per email om concrete afspraken te maken. Skype gesprekken volgen hetzelfde uurtarief.

Tot slot

Mailtjes om hulp zonder enige aanzet tot vergoeding, voor welk probleem dan ook, behandel ik niet meer. Ik krijg dagelijks teveel van die mailtjes / smeekbedes. Ik heb ook maar 24 uur per dag, en ook nog een leven naast Excel/VBA. Al mijn hulp op forums is gratis. Bedankt voor het begrip.

Over Wim

Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

Andere links